Moederborden

Een moederbord kopen? Kies uit verschillende soorten en maten

Een moederbord wordt gezien als het systeembord van een computer. Ga je een moederbord kopen, dan merk je al snel dat er verschillende soorten en maten zijn. Om het vinden van de juiste variant wat gemakkelijker maken, geven we je een aantal handige tips waar je rekening mee kan houden. Ontvang je graag persoonlijk advies? Onze ervaren klantenservice helpt je hier mee verder.

USB poorten, netwerkaansluiting en aansluitingen voor audio en video zijn geïntegreerd

Op een moederbord zijn USB poorten, netwerkaansluiting en aansluitingen voor audio en video zijn geïntegreerd. Ook hebben de meeste modellen aansluitingen om andere onderdelen aan te kunnen sluiten. Wat de beste variant is, hangt vooral af van de Game PC waar je mee speelt. Je kunt daarom bij ons een moederbord bestellen voor Intel of AMD. Denk goed na over computerfuncties die je nu gebruikt, maar ook wat voor mogelijke toepassingen je gaat gebruiken in de toekomst.

Let op het werkgeheugen van je computer

Het is belangrijk dat het moederbord en RAM elkaar ondersteunen. Het Random-Access Memory is immers het werkgeheugen van je computer en bepaalt voor een groot deel de snelheid waarmee je computer presteert. Kijk daarom naar het type geheugenslot. Op desktop pc’s is DIMM de standaard, bij laptops en kleinere computers SODIMM.

Het formaat van het moederbord

Het allerbelangrijkste is dat je moederbord natuurlijk wel in de behuizing van je pc past. Voor de meeste Game PC’s is het standaard ATX-model de beste uitkomst. Maak je gebruik van een desktop of minitower, kies dan voor een micro-ATX. Een BTX-variant is vooral erg geliefd bij gamers die graag de warmte goed willen geleiden.