Processoren

Processoren kopen doe je via omiXimo

Processoren spelen een cruciale rol als het om de handelingen die je moet verrichten op een computer aankomt. Dit onderdeel wordt daarom ook wel het hart van je Game Computer genoemd. Dit brein bepaalt voor een groot deel wat voor mogelijkheden er allemaal zijn met je Gaming PC en hoe snel taken worden uitgevoerd. Kan je huidige processor een upgrade krijgen of ben je op zoek naar een compleet nieuwe computer? Bestel je favoriete variant dan via omiXimo.

Bepaal wat de snelheid van een processor is

Wat de snelheid van een processor gaat zijn, wordt door meerdere factoren bepaald. De drie belangrijkste zijn de kloksnelheid, het aantal processorkernen en het cachegeheugen. Via de kloksnelheid wordt aangegeven in wat voor snelheid je Gaming PC bewerkingen uitvoert. Dit wordt bij ieder model aangeduid in hertz. Heeft de processor een kloksnelheid van 1 gigahertz, dan betekent dit dat je Gaming PC per seconde maar liefst 1 miljard bewerkingen kan uitvoeren. Quad-core en dual-core zijn twee belangrijke termen als het om processorkernen gaat. Quad staat voor vier en dual staat voor twee kernen. Hoe meer processorkernen je Gaming PC heeft, deze sneller hij is er des te meer taken je binnen dezelfde tijd uit kunt voeren. Ben je een echte multitasker, kies dan voor een processor met veel kernen. Gegevens worden tijdelijk opgeslagen in het cachegeheugen. Ook dit deel van de processor bepaalt voor een groot deel hoe snel je Gaming PC werkt. Net als bij de processorkernen geldt voor het cachegeheugen: hoe meer geheugen, des te sneller de processor werkt.

Kies uit verschillende modellen van Intel en AMD

Je verrijkt bij ons je Gaming PC met een Intel processor of een AMD processor. Een AMD processor is in de meeste gevallen iets goedkoper, maar is in vergelijking met een processor van Intel uitgerust met goedkopere quad-core modellen.