Intel Core I7

Geen producten gevonden...

Intel Core i7 processors voor veeleisende multitaskers en gamers

Intel Core i7 processors zijn speciaal ontwikkeld voor veeleisende multitaskers en gamers. Je haalt met deze processor het maximale uit je computer op ieder vlak. Er zijn zelfs een paar modellen die je kunt overklokken voor nog meer snelheid. Naast dit model bestel je via omiXimo ook een i3 processor (hoofdzakelijk voor internet & office werkzaamheden) en een i5 processor (middenklasser geschikt voor multitasking en lichtere games).

Geschikter voor intensieve taken

De Core i7 is een high-end processor en is geschikter dan de i5-processors voor bepaalde intensieve taken. Denk hierbij aan data crunching, grafische en videobewerking en pc-gaming. i7-processors hebben een grotere cache, hyperthreading en een hogere kloksnelheid. Zowel het geheugen (RAM) als de opslag (SSD in plaats van een HDD) bieden meer waar voor je geld en betere prestaties.

Meer mogelijkheden dan de Intel Core i5

De Core i7-processors zijn erg geavanceerd en bieden meer mogelijkheden dan de Intel Core i5 modellen. Met veel snellere CPU-prestaties zijn ze daardoor beter geschikt voor multitasking, multimediaconsumptie, high-end gaming en zwaar toepassingswerk zoals Adobe's Creative Suite. Als je momenteel ervan overtuigd bent dat je computer of laptop te traag is bij het uitvoeren van dit soort toepassingen, dan is een i7 processor een slimme keuze.

Het verschil tussen een Core i5 en Core i7 processor

Core i5 en i7 processors kunnen meestal worden gescheiden door hun aantal ondersteunde threads en kloksnelheden. Beiden hebben doorgaans hetzelfde aantal processorkernen (zes voor de achtste en negende generatie en vier voor oudere). Echter hebben sommigen ondersteuning voor extra threads dankzij Intel's hyperthreading-technologie. Dat betekent dat ze twee keer zoveel threads kunnen ondersteunen, waardoor ze beter kunnen multitasken.