AMD Game PC's vs Intel Game PC's

Stel je een nieuwe Game PC samen, dan is het kiezen van de juiste processor een van de belangrijkste taken. Dit bepaalt namelijk de snelheid van de computer en heeft een grote invloed op vele andere computer onderdelen. Denk hierbij aan het moederbord en daarmee de ondersteuning voor verschillende features. Van oudsher was een Intel processor door de hogere klokfrequenties en betere efficiëntie de beste keuze. AMD heeft hier sinds kort verandering in gebracht door de serie Ryzen processors op de markt te brengen. Wat het verschil is tussen een Intel en AMD processor, lees je in deze blog.

Het verschil tussen een Intel en AMD processor

Intel werd door gamers vooral gezien als de ‘Porsche onder de processoren’. AMD daarentegen stond vooral bekend als‘een Volkswagen’. Echter is de kwaliteit van de producten van AMD in de loop der jaren sterk gegroeid, waardoor het verschil tegenwoordig vrijwel nihil is. Het merk staat bekend om de goede prijs-kwaliteit verhouding. De processors van Intel zijn relatief wat duurder, maar staan bekend om de hogere specificaties en betrouwbaarheid.

Grotere concurrentie door de nieuwe Zen 2-architectuur van AMD

De nieuwe Zen 2-architectuur vormt het platform voor de Ryzen 3000 serie. Hierdoor is het merk een grote concurrent geworden voor Intel. AMD legde de focus vroeger vooral op meer multithreaded-applicaties en meer kernen. De grootste verbeteringen zijn de laatste twee jaar gemaakt op het gebied van instructies per klok en klokfrequenties. Hierdoor is dit merk een belangrijke speler geworden op de markt en erg geliefd geraakt onder gamers.

Wat is de beste processor?

Zowel Intel als AMD beschikken over de nodige technologieën die de snelheid van de processor verhoogt. Intel heeft de Hyper-Threading technology en AMD gebruikt daarentegen de SenseMI technologie. Beiden zorgen ervoor dat beschikbare energie en kunstmatige intelligentie effectiever worden gebruikt, om op deze manier de processen te versnellen. Aan jou is het de keuze of je graag gaat voor een snellere Intel processor of een energiezuinige AMD-processor. Standaard zijn de beide processors altijd erg aan elkaar gewaagd. Intel heeft een hele kleine voorsprong als het gaat om prestaties in games.