De Intel Core i3 is een processor van het merk Intel. Deze processor is over het algemeen trager dan de i5. Toch is het een prima processor voor de gemiddelde persoon. Zo kun je deze processor prima gebruiken om series en films mee te kijken. Voor de fanatieke gamer is de Intel Core i3 niet altijd even geschikt. Om de nieuwste spellen te kunnen spelen heb je namelijk een zeer krachtige processor en videokaart nodig. Ook als je een goede videokaart hebt, komt deze niet altijd tot zijn recht als de processor minder krachtig is.

De Intel Core i3 is een uitstekende processor

De Intel Core i3 is overigens geen slechte processor. De processor kan prima gebruikt worden om spellen mee te spelen die minder strenge vereisten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spellen als Minecraft en Counter-Strike: Global Offensive. Overigens kan de processor ook nieuwere spellen aan, mits je een redelijke videokaart hebt. In dat geval zul je de spellen alleen niet altijd op de hoogste settings kunnen spelen. De fanatieke gamer die de komende jaren nog de nieuwste spellen wil kunnen blijven spelen, zal dus beter voor een i5 of i7 kunnen gaan. Daar betaal je echter ook meer voor.

De exacte eigenschappen zijn afhankelijk van de generatie

Hoe goed een Intel Core i3 precies presteert, is afhankelijk van de generatie i3. De huidige generatie i3 processoren is namelijk een stuk krachtiger dan de i3 processoren van een aantal jaren terug. Houd daar dus ook rekening mee wanneer je een computer of laptop met een i3 processor aanschaft, maar ook als je de processor los koopt om je eigen pc mee samen te stellen. Overigens is de processor slechts één van de onderdelen van je laptop of pc. Belangrijk is dat je ook een goede videokaart en voldoende RAM-geheugen hebt.

Waar koop je een Intel Core i3?

Je kunt een pc met Intel Core i3 processor bestellen bij omiXimo. Dit is een betrouwbare webshop waar zowel budget als high end pc’s worden aangeboden. De webshop is daardoor geschikt voor gamers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een budget pc om op te werken of series mee te kijken. Wanneer je niet al te veel geld kwijt wilt zijn, is een pc met een Intel Core i3 processor een uitstekende keuze. Bij omiXimo kunnen ze je overigens goed advies geven over welke game pc of onderdelen je het best kunt kiezen, op basis van je persoonlijke wensen en je budget.