Wat is FPS?

Wanneer je prestaties van verschillende game pc’s, game laptops of videokaarten vergelijkt, dan zal je al snel op de term FPS stuiten. Maar wat betekent FPS nou eigenlijk en wat heb je eraan? FPS staat voor “frames per second”. Het aantal FPS geeft dus aan hoeveel frames er in een seconde getoond worden. Is het aantal FPS laag, dan kun je last hebben van haperingen of lichte vertraging, afhankelijk van hoe laag precies. Als het aantal FPS hoog genoeg is, dan kun je het spel soepel spelen.

Hoeveel FPS heb je nodig om te gamen?

Wanneer je gaat gamen is een aantal FPS van 60 optimaal. In principe zijn de meeste games speelbaar tussen de 30 en 60 FPS. Runt de game in minder dan 30 FPS, dan zijn de vertragingen vaak dusdanig merkbaar dat het ten koste gaat van de gameplay. De fanatieke gamer die zich op competitieve games focust, zal voor de meeste games altijd minimaal 60 FPS willen hebben. Op deze manier voorkom je dat je simpelweg in het nadeel bent door de FPS.

Afhankelijk van de game die je speelt

Hoeveel FPS je computer behaalt, is sterk afhankelijk van de game en de settings waarop je speelt. Merk je dat je FPS dusdanig laag is dat het ten koste gaat van de gameplay? In dat geval kun je de grafische instellingen van het spel lager zetten. De game ziet er dan wellicht minder mooi uit, maar het spel speelt wel een stuk soepeler.

Een game pc kopen met optimale FPS

Wil je ieder spel met een optimaal FPS spelen, dan is het belangrijk dat je een goede videokaart en processor hebt. De videokaart is verantwoordelijk voor de grafische berekeningen. Met een Geforce GTX 1660 zul je de meeste games prima kunnen spelen op hoge FPS. Belangrijk is dat je ook een goede processor hebt, zodat je de kracht van de videokaart optimaal kunt benutten. Kies als je wilt gamen minstens voor een Intel Core i5, bij voorkeur van de huidige generatie.

Een van de aanbieders waar je game pc’s kunt kopen voor relatief weinig geld, is omiXimo. Deze aanbieder verkoopt high-end pc’s, waarmee je altijd zeker kunt zijn van 60+ FPS. De aanbieder heeft echter ook budget game pc’s, waarmee je de meeste spellen op 30+ FPS kunt spelen. De webshop heeft bovendien een uitstekende klantenservice, waar je contact mee op kunt nemen als je vragen hebt.