Vandaag de dag vereisen games steeds meer van je computer. Het is daarom ook helemaal niet zo vreemd dat er tientallen modellen verkrijgbaar zijn. Daarnaast kun je ieder Game PC ook nog eens personaliseren door computer onderdelen toe te voegen. Maar wat is nu het beste model? En waar moet je nu precies allemaal op letten? Je leest het in deze blog!

Kies voor de juiste videokaart

Ga je een Game PC uitzoeken, dan is het belangrijk om te letten op de videokaart. Dit is immers het kloppende hart van je computer. Een videokaart verwerkt de visuele elementen uit iedere game. Dit betekent hoe sneller de kaart is, des te vloeiender de visuals worden getoond. Om spelletjes goed te kunnen spelen, heb je minimaal 30 frames per seconde (fps) nodig. Omdat games vandaag de dag meer van je computer vereisen, is 60 frames per seconde (fps) of meer het meest gewenst.

Het uitzoeken van de beste processor

Een videokaart voert alle grafische taken uit. De processor zorgt ervoor dat de spelwereld aangestuurd wordt, zoals de plaats waar kogels inslaan of de bewegingen van je tegenstanders. Vervolgens laat de videokaart bijvoorbeeld een explosie zien. Zoek je naar een nieuwe processor, dan is de ondergrens waar je rekening mee kan houden een Intel Core i5 processor.

Een minimaal werkgeheugen van 8 GB RAM

Om games goed te kunen spellen, is een minimaal werkgeheugen van 8 GB RAM aan te raden. Hierdoor kan belangrijke informatie snel in worden gezien. Stream je graag games, dan ga je veel profijt hebben aan 16 of 32 GB. Vooral met het oog op de toekomst, is 16 GB aan werkgeheugen tot je beschikking een fijne gedachte.

Maak je Game PC compleet met kwalitatief goede behuizing

Heb je een Game PC op het oog, dan is het ook verstandig om jezelf de vraag te stellen wat voor soort kast je graag wilt. Wat de beste behuizing is, hangt volledig af van je persoonlijke smaak. De een wordt enthousiast van een design met de laatste innovaties op het gebied van verlichting, terwijl de ander juist een minimalistisch ontwerp mooi vindt.